Dil Seçiniz

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Deri Sarkması

Deri sarkması mide küçültme ameliyatından sonra en çok yaşanan sorunlardan biridir. Sadece sağlık sorunlarına değil aynı zamanda görüntü açısından da hoş olmayan sonuçlara neden olabildiği için bu duruma hızlı bir şekilde çare bulmak gerekir. Yüksek oranda verilen kilo doğal olarak aşırı kilodan dolayı genişleyen derinin sarkmasına neden olur. Sarkan deriler uzman doktorların yapacakları analizlerden sonra alınabilir. Ancak bunun için birçok analiz yapılmalı ve kişilerin bu operasyon için uygun olup olmadıkları kontrol edilmelidir.

Fazla Kilolardan Kurtulmak İçin Cerrahi Yöntem; Mide Küçültme Ameliyatı

Fazla kilolardan kurtulmak için akıllara gelen ilk seçeneklerden biri tüp mide ameliyatı olmaktır. Bu ameliyat için küçük bir kesiden giren doktorlar daha sonra midenin bir kısmını alarak boyutunu küçültürler. Bu sayede mide çok daha az yemek ile dolacağı için doğal olarak kişiler daha az yemek ile doyarlar. Bu durum daha az yemek yemelerine ve daha az acıkmalarına neden olur. Dolayısıyla zaman içinde kilo kaybı yaşanır ve kilo verimi başlar.

Bilgi Al

    Kilo Vermek İçin Mide Küçültme Ameliyatına Alternatif Yöntemler

    Kilo vermek isteyen kişiler için en çok kullanılan yollardan biri mide küçültme ameliyatlarıdır. Ancak bu yöntem herkes için geçerli olmayabilir. Bazı kişiler çeşitli sebeplerden dolayı bu operasyonlar için uygun olmadıklarından dolayı yutulabilir mide balonu gibi farklı yollar tercih edilebilir. Kilo vermek isteyen kişiler için mide küçültme ameliyatı dışında kullanılabilecek diğer teknikleri şu şekilde sıralayabiliriz;

    • Bimodal Mide Botoksu

    Bimodal mide botoksu ortalama 15 – 20 dakika süren ve hastaların aynı gün hayatlarına kaldıkları yerden devam edebildikleri işlemlerdir. Hastalar uyurken endoskopik olarak uygulanır ve hastalarda ciddi düzeyde ağrı veya benzeri olumsuzluklara neden olmaz.

    • Mide Balonu

    Mide balonu ağız yolu ile mideye indirilip daha sonra şişirilen bir malzemedir. Bu balonların 6 aylık ve 1 yıllık olanları mevcuttur. Amaç midede balonun yer kaplayarak, kişinin daha çabuk doymasını sağlamasıdır.

    • Elipse Yutulabilir Mide Balonu

    Elipse mide balonu su ile yutulur ve herhangi bir cerrahi operasyon gerektirmez. Mide içinde şişirilir ve midede ciddi yer kaplayarak tokluk hissi oluşmasını sağlar.

    Çetin Altunal Ödül

    2021 Yılı Genel Cerrahi Uzmanı Ödülü Sahibi  Çetin ALTUNAL‘dan Mide Botoksu, Hemoroid ve Kıl Dönmesi başta olmak üzere tiroid hastalıkları, meme kanseri, safra kesesi hastalıkları, fıtık tedavileri ve bimodal mide botoksu tedavileri için randevu ve detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

    Direkt iletişime geçmek için;
    Tel : +90 (212) 706 87 97
    Mail : [email protected]

    Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Deri Sarkması Olur mu?

    Mide küçültme ameliyatı sonrası kimi zaman deri sarkması oluşabilir. Bu durum kişinin ne kadar kilo kaybettiği, cilt elastikiyeti ve sıkılaşma hareketleri yapıp yapmadığı ile alakalıdır. Çok ciddi ve ani kilo kayıplarında doğal olarak genişleyen deri daralmaz ve sarkar.

    Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Deri Sarkması İçin Ne Yapılmalı?

    Mide küçültme ameliyatlarından sonra oluşan deri sarkması için fazla deriyi almak için cerrahi operasyonlar yapılabildiği gibi aynı zamanda deri gerdirme işlemleri de yapılabilir. Bu tarz işlemler hakkında daha detaylı bilgilere ihtiyacınız olduğundan cetinaltunal.com adresinden yardım alabilirsiniz.

    Yorum Yap

    Hasta Görüşleri

    Op. Dr. Çetin ALTUNAL

    20.05.1980 tarihinde Ankara’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’ da tamamladı. Lise eğitimi sırasında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’ nda matematik ve kimya dallarında okulunu temsil etti. Daha sonra Uludağ ve Kırıkkale üniversitelerinde eğitimini tamamlayarak genel cerrahi uzmanı oldu. Eğitim sürecinde üst ve alt GİS endoskopisi (özefagogastroduodenoskopi ve kolonoskopi), laparoskopi (kapalı ameliyat teknikleri), yoğun bakım, yanık ve deney hayvanları gibi konularda ayrıca eğitim aldı. Türk Cerrahi Derneği, Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Derneği üyelikleri bulunmakta olup, Kırıkkale Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Muş Devlet Hastanesi (zorunlu hizmet), Özel Duygu Hastanesi ve Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalıştığı bazı kurumlardır.