Dil Seçiniz
Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi

Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi

Kuyruk Sokumunda Kıl Dönmesi Nedir?

Kuyruk sokumu kıl dönmesinin en sık görüldüğü bölgedir. Kuyruk sokumunda kıl dönmesine neden olan kıllar genellikle enseden ve sırttan dökülen kıllardır. En önemli faktörlerden biri kaykılarak oturmaktır. 

Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir?

Kuyruk sokumu kıl dönmesinin belirtileri normal kıl dönmesi ile aynıdır ve aşağıdaki gibidir.

  • Toplu iğne başı şeklinde delik veya delikler
  • Ağrı
  • Şişlik
  • Akıntı
  • Kaşıntı

 En sık görülen belirtilerdir.

Online Randevu/Bilgi Al

    Kuyruk Sokumu Kılları Nasıl Alınır?

    Kıl dönmesine neden olmuş olan kıllar özel aletler, ilaçlar ve lazer yardımıyla çıkarılabilir ya da eritilebilir.

    Kuyruk Sokumunda Kıl Dönmesi Nasıl Geçer?

    Kuyruk sokumu kıl dönmesi, kıl dönmesinin en sık görüldüğü bölgedir. Kuyruk sokumunda oluşan kıl dönmesinin sadece ilaç kullanarak düzelmesi mümkün değildir. Fakat ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. Ne kadar erken saptanırsa tedavide o kadar basit olacaktır. Ameliyatsız aynı gün normal hayatınıza döndüğünüz, oldukça basit ameliyatsız tedavi seçenekleri söz konusudur. 

    Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi Tedavisi

    Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi Tedavisi

    Kıl dönmesi tedavilerini detaylı şekilde anlattığımız https://www.cetinaltunal.com/kil-donmesi-tedavisi/ sayfasını ziyaret ederek bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Yorum Yap

    Hasta Görüşleri

    Op. Dr. Çetin ALTUNAL

    20.05.1980 tarihinde Ankara’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’ da tamamladı. Lise eğitimi sırasında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’ nda matematik ve kimya dallarında okulunu temsil etti. Daha sonra Uludağ ve Kırıkkale üniversitelerinde eğitimini tamamlayarak genel cerrahi uzmanı oldu. Eğitim sürecinde üst ve alt GİS endoskopisi (özefagogastroduodenoskopi ve kolonoskopi), laparoskopi (kapalı ameliyat teknikleri), yoğun bakım, yanık ve deney hayvanları gibi konularda ayrıca eğitim aldı. Türk Cerrahi Derneği, Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Derneği üyelikleri bulunmakta olup, Kırıkkale Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Muş Devlet Hastanesi (zorunlu hizmet), Özel Duygu Hastanesi ve Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalıştığı bazı kurumlardır.